Het is tijd dat je een nieuwe gaming-pc wilt kopen. Een grote stap voor elke speler. Natuurlijk wilt u een snelle gaming-pc die past bij uw behoeften en budget, zodat u uw droom-pc kunt krijgen die alles kan. Geniet van het spelen van je favoriete games op hoge instellingen met voldoende FPS, met meerdere applicaties tegelijk open, of zelfs het streamen, bewerken en renderen van video’s.

Waarom is het samenstellen lastig?

De markt voor gaming-pc’s ontwikkelt zich zeer snel en nieuwe games vereisen steeds betere hardware om deze games met goede graphics te spelen. Ten tweede kunnen de vele beschikbare opties in hardwarecomponenten ervoor zorgen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Om teleurstelling te voorkomen en de juiste gaming-pc voor jou te kopen, moet je ervoor zorgen dat alle onderdelen compatibel zijn. Dit geldt vooral voor de grafische kaart, processor, werkgeheugen en natuurlijk het moederbord.

De behuizing

Als je een gaming-pc in elkaar gaat zetten, begin je natuurlijk met de behuizing. Een tuin of kast is waar echte mannen gescheiden zijn van jongens. Gamers besteden steeds meer aandacht aan de behuizing en hoe de computer eruitziet en de algemene “gaming setup”. Kies je voor een elegante monochrome kast of voor een transparante container? Winkelen voor een goedkope gaming-pc of je houdt niet van licht? Dan is een gewone kast voldoende. Maar wil je dat je monstercomputer “gloeit” en een juweeltje wordt? Je kunt dan kiezen voor een transparante behuizing met een RGB LED verlichtingssysteem. Zo kunt u uw computer verlichten volgens uw persoonlijkheid en smaak. Als je een computer bouwt met RGB led-verlichting, houd er dan rekening mee dat je een zwaardere voeding zult moeten kopen en je spelcomputer meer stroom zal verbruiken.